Půjčky bez registru souhrnné informace

29.05.2012 14:49

Půjčky s ručením nemovitostí

Určitým typem, jak věřitelé půjčky dělí je, jestli máte možnost uzavření zástavy nemovitostí nebo nemůžete. Jestliže můžete půjčku řádně hradit, není vůbec chybné, vybrat půjčku se zástavou nemovitostí.
Zástava nemovitostí je pro spoustu poskytujících organizací poměrně dobrou zárukou, že se jim poskytnuté finance vrátí, z toho důvodu Vám mnohdy poskytnou výhodnější podmínky, než v případě půjčky bez zaručení se nemovitostí. A v druhém případě, jestli přece trochu uvažujete o tom, že byste si sjednali půjčku, jakou byste vědomě nespláceli a nemovitost vlastníte, bude rozumnější na to v žádném případě nemyslet. V současné době totiž exekutoři pracují dost pohotově a, tedy rozhodnutí o exekuci je téměř dílem chvilky a exekutor Vám zabrání disponování s Vaší nemovitostí. Pokud do stanoveného data pak dlužnou částku neuhradíte, začne exekutorský pracovník její nedobrovolnou dražbu a Vy tak ztratíte bydlení a velkou sumu peněz z důvodu, že celé exekuční jednání, nedobrovolný prodej a sankce Vám nesplácení půjčky výrazně prodraží. Když tedy nemovitý majetek vlastníte, tak nakonec je skoro jedno, jestli jste nemovitý majetek zastavili nebo nezastavili. Jestliže nebudete splácet, exekuce si Vás pokaždé vyhledá. Je tedy dobré vzít nabídku poskytujících institucí nebankovní půjčky s ručením, kde mnohokrát dostanete lepší podmínky.

Záznam v registru neplatičů nemusí být konec

Aktuálně, když poptáváte půjčku, je důležité vědět, že máte zápis v registru nesolventních osob. Tento fakt totiž má značný vliv na možnost vyřízení půjčky u některých poskytujících subjektů. Konkrétně banka, pokud máte zápis v registrech neplatičů, téměř vůbec půjčky neposkytují. Když tedy chcete peněžní půjčku, v bance se zápisem v registrech dlužníků nepochodíte. Banka prověřuje celkem 3 samostatné registry. Pokud jste někdy měli špatnou platební morálku s úhradou nějaké půjčky nebo úvěru, bankovní společnost se vám ani v nejmenším nebude věnovat. Podmínky pro sjednávání půjček mívají bankovní organizace stanoveny velmi striktně. Uvedení v registru dlužníků Vám tak cca na tři až čtyři roky zavírá možnost uzavřít půjčku v bankovním sektoru. Perfektní je, že i v tomto případě existuje možnost půjčku dostat. Na nynějším finančním trhu působí hodně nebankovních organizací, co nabízejí půjčky bez registru. Půjčka bez registru je velmi žádanou variantou. U půjčky bez registru je na druhou stranu důležité kalkulovat s tím, že se Vám v porovnání s půjčkou z banky o trochu prodraží. Nebankovní poskytovatelé, kteří poskytují půjčky bez registru, registry skutečně neprověřují a zápis v registru neplatičů není podnětem k neschválení nebankovní půjčky.

Speciální půjčky - bez potvrzení o příjmu

Velké množství žadatelů o půjčku, nemůže nebo nechce prokázat věřiteli částku svého příjmu. U banky je tato věc opravdu podstatný problém z důvodu, že nabízejí velice redukované produktové portfolio, kde po Vás doložení výše mzdy nechtějí a týká se to většinou spíše o půjčky v částce několika tisíc a ještě spíše v podobě povoleného přečerpání účtu nebo kreditní karty. Klienti, kteří mají zájem o půjčku v jiné podobě a nemohou doložit příjem, se tak na bankovní půjčky nemohou spoléhat. Útěchou je, že i v tomto případě mají možnost požádat o vyřízení půjčky bez potvrzení o příjmu od některého z nebankovních věřitelů, kde jsou na tyto produkty - nebankovní půjčky specialisté. Při sjednávání půjčky bez potvrzení o příjmu není nutné doložení Vašich výdělků ukazovat. Převážně jen sepíšete papír, že zvládnete výši splátky a tím to celé končí. Není třeba tedy shánět výplatní pásky od zaměstnavatele, dokumenty o výměru sociálních dávek ani daňová přiznání, pokud jste živnostník. Riziko neuhrazení půjčky poskytující instituce ale evidentně musí započítat, z tohoto důvodu bývá půjčka bez potvrzení o příjmu o trochu nákladnější v porovnání s půjčkami se srovnatelnými podmínkami, u kterých poskytovateli příjmy nesdělujete.


Ručitel jako výhoda

Někdy poskytovatelé půjček, hlavně u půjček bez dalšího zástavního nástroje, mohou vyžadovat ručení 3. osoby. Co si představit, když se řekne ručitel? Ručitel úvěru je subjekt, který v momentě, kdy si berete půjčku, přebírá závazek, že v případě, že Vy úvěr neuhradíte, je povinen uhradit půjčku za Vaši osobu. V dnešní době je velmi nelehké ručící osobu získat, protože oprávněně se každý bojí. Stalo se mnoho případů, kdy se například rodinný příslušník upsal jako ručitel za půjčku blízké osoby a ta ji pak nevypořádala a nesplacený zůstatek věřitelé vymáhali po ručiteli. Někdy si klienti sjednávají i statisícové půjčky a předmětné ručení může způsobit potíže na dlouho dopředu. Půjčky bez ručitele jsou úvěrovým produktem, u kterých poskytovatel zajištění v podobě ručitele nevyžaduje a klient nemusí nikoho hledat, aby mu ručení podepsal.


Průběh sjednávání půjčky

V případě, že bychom chtěli finanční obor půjček rozčlenit na půjčky s přihlédnutím k druhu vyřízení, je třeba ho roztřídit podle časového aspektu. Každý věřitel potřebuje na vyřízení půjčky nějaký čas, aby šlo žadatele alespoň minimálně zkontrolovat s ohledem na vnitřní pravidla. Sjednání půjčky se tak může zabrat velmi dlouhý čas. Nejvleklejší proces schvalování je doménou zpravidla bankovní organizace. Je to z důvodu, že žadatel je povinen splnit velmi přísná kritéria a toto není hned. Pokud půjčku si chcete sjednat ihned, půjčka od bankovní instituce pro Vás nejspíš nebude vhodná volba. Bude lepší oslovit nebankovního věřitele. Zde jsou na rychlé půjčky zařízeni a u nižších částek, je možné peníze dostat ve velmi krátké době. Jestliže chcete vyšší půjčku v číslech desetitisíců až statisíců korun, počítejte, že sjednání půjčky zabere kolem 5 pracovních dnů a mnohdy závisí i na Vaší rychlosti, kdy musíte zajistit nějaké podklady. Nebankovní organizace nabízejí třeba půjčky ihned, kdy se dostavíte na pobočku, případně za Vámi přijede odpovědný pracovník a vyplatí Vám požadovanou částku, nebo také půjčky do 24 hodin, kdy při akceptaci půjčky Vám peníze pošlou expresním převodem na účet, který máte v bance.


Půjčky online

Metoda podání žádosti o půjčku se může lišit u jednotlivých poskytovatelů. Někdo chtějí striktně návštěvu klienta na pobočce, kde je nutné vyřídit všechny formality. To je hlavně případ bank, které nedisponují sítí vlastních finančních zástupců. Jiné to je u řady nebankovních společností. V poslední době se velmi rozšířily tzv. půjčky online. U tohoto druhu půjček z pohodlí Vašeho PC online požádáte přes webový formulář a následně čekáte na hovor operátora. Pokud je po telefonu Vaše půjčka online předschválena, dojede za Vámi na smluvenou adresu obchodní zástupce poskytovatele. Tady následně záleží na podrobných parametrech půjčky, občas Vám rovnou je možné předat finanční zálohu z půjčky ještě před podepsáním příslušné dokumentace nebo s Vámi smluvní náležitosti ihned uzavřou a zaplatí Vám celkovou částku. Vyplacení celkové částky ale bývá víceméně neobvyklé z důvodu, že každý poskytovatel má zájem spotřebitele nejdříve prověřit a provést tzv. scoring. Půjčky online jsou aktuálně hodně poptávané hlavně proto, že v první fázi nějaká komplikace.

Zdrojem informací je www.homepujcka.cz specialista na rychlé půjčky online. Další zdroj www.pujckapenize.cz